Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Tortas

2020 metais Velykos buvo kiek kitokios nei mes esame įpratę, tai teko jas švęsti namuose. Corona virusui uždarius miestus teko susirasti velykinio torto receptą. Sakyčiau pavyko visai neblogai, bet korekcijų tikrai būta. Čia išsisaugojau tas dalis kurios man tiko ir laaabai patiko. O toliau teks improvizuoti, kad surasčiau tuos derinukus kurių man trūksta.

Šokoladinis biskvitas:

  • 100 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 60 g kakavos
  • 1 a.š. sodos
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. druskos
  • 120 ml kefyro (kambario temperatūros)
  • 80 ml karštos kavos
  • 45 ml aliejaus
  • 1 kiaušinis
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

Sausainių sluoksnis:

  • 160 g Oreo sausainių
  • 50 g migdolų riešutų
  • 1 a.š. kakavos
  • 40 g. išlydyto sviesto
  • 50 g išlydyto kakavos sviesto  

Varškės sluoksnis:

  • 500 g švelnios varškės President
  • 250 g grietinėlės (35 proc. riebumo)
  • 3 dideli kiaušiniai
  • 3/4 stiklinės cukraus
  • 3 v.š. bulvių krakmolo
Pastaba: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros



Kremas (man nelabai pavyko tat šitą dalį keisiu ateityje):

  • 180 g baltymų (3-4 baltymai)
  • 300 g cukraus
  • žiupsnis druskos
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto
  • 180 g sviesto, supjaustyto kubeliais, kambario temperatūros


Šokoladinis biskivitas:

Įkaitinkite orkaitę iki 185 C. Išklokite kepimo popieriumi apvalią kepimo formą. 

Viename dubenyje reikia sumaišykti miltus, cukrų, kakavą, sodą, kepimo miltelius, druską.  Kitame dubenyje reikia sumaišyti kefyrą, kavą, kiaušinį, vanilės ekstraktą bei aliejų. Tada persijoti sausus ingredientus į dubenį su kefyro mišiniu ir išmaišyti (tik tam, kad ingredientai susijungtų). Tešlą dedam į kepimo formą ir išlyginam. Kepkam apie 15 min. Po 10 min. pradedu tikrinti biskvitą - įkišu į vidurį biskvito medinį pagaliuką ir žiūriu ar ištrauktas jis yra beveik sausas, su keliais tešlos trupiniais. Iškeptą biskvitą reikia išimti iš orkaitės ir palikite 10 min. pastovėti kepimo formoje, o po to išimti iš kepimo formos ir palikti atvėsti ant grotelių ar kokio kito patogaus paviršiaus.


Sūrio pyragas:


Išklokojame kepimo formos (su nuimamais šonais) dugną kepimo popieriumi ir šonus ištepame sviestu (arba naudojam du kepimo popieriaus lapus).

Sudedame sausainius ir riešutus į virtuvės kombaino ar kito trintuvo/smulkintuvo indą ir malame kelias sekundes. Įdedame sviestą ir kakavos šaukštą ir sumalame viską iki šlapio smėlio konsistencijos. Išberiame sausainių masę į kepimo indą ir tolygiai paskirstome. Lengvai suspaudžiame pagrindą su stiklinės ar puodelio apačia, kad jis būtų tvirtesnis. Įdedame kepimo formą pusvalandžiui į šaldytuvą. Išėmus sausainius iš šaldytuvo patepame padą išlydytu kakavos sviestu (tam, kad padas išliktu traškus).

Įkaitiname orkaitę iki 130 C, be ventiliatoriaus. 

Sudedame visus varškės įdaro ingredientus į virtuvės kombaino ar kito trintuvo/smulkintuvo indą ir malame kelias sekundes (vidutiniu arba dideliu greičiu) kol visi ingredientai susijungs ir įdaras taps vienalytis. Neplakame ir nemalame per ilgai, nes tešla pagaus daug oro ir vėliau kepdama pakils, o ištraukta iš orkaitės sukris. 
Įpilame varškės įdarą į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir į orkaitę. Kepame 1 val. - 1 val. 15 min.  Įdaro kraštai turi sustingti, o vidus - būti želė konsistencijos (jokiu būdu neskystas ir bėgantis). Išimame iš orkaitės ir padedame ramiai atvėsti kepimo formoje iki kambario temperatūros. Atvėsintą įdarą uždengiame plėvele ir įdedame atvėsti į šaldytuvą. 

Kremas

Pagal originalų receptą, kremą reikėtų gaminti su thermomiksu, bet aš tokio neturiu tai man šita dalis nelabai gavosi.

Originalus receptas:
Į švarų ir sausą thermomikso indą įdėkite drugelio priedą ir įberkite cukrų, druską bei įpilkite baltymus. Plakite 6 min. 60 C. 3 gr. 
Tada plakite dar 6 min. 3,5 gr. be kaitinimo (jokios temperatūros)
Turėtų gautis gerai suplaktas ir standus morengas. Jei nesigavo, tada plakite dar minutę. 
Įjunkite 3,5 gr  ir per angą dangtyje po truputį meskite sviestą. Tai gali užimti apie 6 min. Iš pradžių kremas sukris ir gali atrodyti skystas. Neišsigąskite ir plakite toliau. Viskas susitvarkys. Kai jau įplaksite visą sviestą, įpilkite vanilės ekstraktą ir dar minutę plakite kremą. Jei kremas atrodys skystas (dėl to, kad sviestas buvo per šiltas) - įdėkite indą kelioms minutėms į šaldytuvą ir po to vėl suplakite minutę 3,5 gr. 

Aš tiesiog išplakiau baltymus, cukrų druską ir vanilės ekstraktą. Bandžiau ištirpinti su garų vonele, bet cukrus nelabai man ištirpo :) po to po gabaliuką sudėjau kambario temperatūros sviestą ir plakiau ilgai su miksteriu, kol pasidarė kažkas panašaus į kremą. Kitą kart pabandysiu pirma patirpinti cukrų tada įdėti kiaušinio baltymus. 

Čia  yra video kaip reikėtų daryti kremą be thermomikso:



Kremui dar visai skaniai, mano galva, turėtų būti spanguolių uogienė arba rududu, kai pabandysiu pasidalinsiu atsiliepimais. 


Surinkimas:
Šokoladinis biskvitas ir sūrio pyragas turėtų būti vienodo dydžio, jei ne - tada reikėtų suvienodinti jų dydžius.

Padedam ant torto padėklo biskvitą, tada patepam jį kremu, ant viršaus dedam sūrio pyragą ir lengvai jį prispaudžiam. Torto viršų ir šonus patepkite kremu ir su mentele išlyginkite, kad viršus ir šonai būtų lygus. 
Tada įdėdame tortą į šaldytuvą 20 min., kad kremas sutvirtėtų. Jei yra noro papuošiam viršų, uogomis grietinėle, ar šokoladu priklauso tik nuo jūsų :) 

Galima valgyti iškarto, bet aš valgiau sekančia dieną, tai buvo labai skanu :)




Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Amerikietiški blyneliai

Aš nemėgstu sudėtingų receptų su produktais kurių dažniausiai neįmanoma rasti šaldytuve ir reikia specialiai eiti į parduotuvę. Čia yra vienas paprasčiausių ir skaniausių Amerikietiškų blynelių receptų kokius man teko kepti. Jums reikės: 1 kiaušinio, 0,25 stiklinės cukraus, 1,5  stiklinės kefyro, 1,5 stiklinės miltų, 0,25 stiklinės aliejaus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 žiupsnelis druskos Jums reikės dviejų indų. Viename inde reikės sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde reikės gerai sumaišyti kiaušinį, kefyrą ir aliejų. Po to gautas mases sumaišyti į vieną bendrą masę. Aš dažniausiai įmaišau birią masę į skystą. Blynus kepti įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, blynus apverčiant vieną kartą, papildomai aliejaus į keptuvę pilti nereikia, nes blynai gausis per riebūs. Blynus galima valgyti su kuo tik norite, uogiene, grietine, šviežiomis uogomis, klevų sirupu ar tiesiog sviestu. Skanaus! :)

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas kurio neįmanoma sugadinti ir visada pavyksta skaniai iškepti. Jums reikės: 6 maži obuoliai arba 4 dideli obuoliai (realiai galima jų dėti kiek tik norim), 2 šaukšteliai cinamono, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė cukraus, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1,5 stiklinės miltų, 100 ml aliejaus Nulupti obuolius ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, dažniausiai pjaustau vidutinio dydžio gabaliukais.  Obuolius sumaišau su cinamonu ir palieku kol maišau tešlą. Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaku iki baltumo. Suberiu kepimo miltelius, miltus ir supilu aliejų. Viską gerai išmaišau kol gaunasi vientisa graži masė. Obuolius su cinamonu įmaišau į tešlą ir viskas. Pyragui naudoju apvalų stiklinį indą, bet tinka bet kokia kepimo forma. Naudoju kepimo popierių nes tiesiog paskui lengviau išimti.:) Pyragą kepti 200 laipsnių temperatūroje 40-45 min.  Skanaus!

Varškės apkepas

Jums reikės: 2  kiaušinių 2 valgomų šaukštų cukraus (visada dedu su kaupu) 1 stiklinė pieno 5 valgomi šaukštai manų kruopų (visada dedu su kaupu) 400 g varškės Žiupsnelis druskos Pirmiausia sudedu kiaušinius, cukrų ir druską, viską gerai išmaišau. Po to sudedu varškę, pieną ir manų kruopas taip pat gerai viską išmaišau. Kepu 30-45 min 200 laipsnių temperatūroje. Tai yra pats paprasčiausias, skaniausias ir greičiausiai paruošiamas varškės apkepas ever :) Skanaus! Naudojant nurodytus produktų kiekius apkepas gaunasi pakankamai plonas, aš mėgstu storesnį, tai produktų kiekį padauginu iš dviejų ir gaunasi didelis, storas ir skanus apkepas :)