Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas kurio neįmanoma sugadinti ir visada pavyksta skaniai iškepti.

Jums reikės:

6 maži obuoliai arba 4 dideli obuoliai (realiai galima jų dėti kiek tik norim),
2 šaukšteliai cinamono,
3 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukšteliai vanilinio cukraus,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
1,5 stiklinės miltų,
100 ml aliejaus


  • Nulupti obuolius ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais, dažniausiai pjaustau vidutinio dydžio gabaliukais. 
  • Obuolius sumaišau su cinamonu ir palieku kol maišau tešlą.
  • Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplaku iki baltumo.
  • Suberiu kepimo miltelius, miltus ir supilu aliejų. Viską gerai išmaišau kol gaunasi vientisa graži masė.
  • Obuolius su cinamonu įmaišau į tešlą ir viskas.
  • Pyragui naudoju apvalų stiklinį indą, bet tinka bet kokia kepimo forma. Naudoju kepimo popierių nes tiesiog paskui lengviau išimti.:)
  • Pyragą kepti 200 laipsnių temperatūroje 40-45 min. 
Skanaus!

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Amerikietiški blyneliai

Aš nemėgstu sudėtingų receptų su produktais kurių dažniausiai neįmanoma rasti šaldytuve ir reikia specialiai eiti į parduotuvę. Čia yra vienas paprasčiausių ir skaniausių Amerikietiškų blynelių receptų kokius man teko kepti. Jums reikės: 1 kiaušinio, 0,25 stiklinės cukraus, 1,5  stiklinės kefyro, 1,5 stiklinės miltų, 0,25 stiklinės aliejaus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 1 žiupsnelis druskos Jums reikės dviejų indų. Viename inde reikės sumaišyti birius produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde reikės gerai sumaišyti kiaušinį, kefyrą ir aliejų. Po to gautas mases sumaišyti į vieną bendrą masę. Aš dažniausiai įmaišau birią masę į skystą. Blynus kepti įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies, blynus apverčiant vieną kartą, papildomai aliejaus į keptuvę pilti nereikia, nes blynai gausis per riebūs. Blynus galima valgyti su kuo tik norite, uogiene, grietine, šviežiomis uogomis, klevų sirupu ar tiesiog sviestu. Skanaus! :)

Varškės apkepas

Jums reikės: 2  kiaušinių 2 valgomų šaukštų cukraus (visada dedu su kaupu) 1 stiklinė pieno 5 valgomi šaukštai manų kruopų (visada dedu su kaupu) 400 g varškės Žiupsnelis druskos Pirmiausia sudedu kiaušinius, cukrų ir druską, viską gerai išmaišau. Po to sudedu varškę, pieną ir manų kruopas taip pat gerai viską išmaišau. Kepu 30-45 min 200 laipsnių temperatūroje. Tai yra pats paprasčiausias, skaniausias ir greičiausiai paruošiamas varškės apkepas ever :) Skanaus! Naudojant nurodytus produktų kiekius apkepas gaunasi pakankamai plonas, aš mėgstu storesnį, tai produktų kiekį padauginu iš dviejų ir gaunasi didelis, storas ir skanus apkepas :)